LADAK - 2 x 6.000+

treking in vzpon na dva šestisočaka

​PROGRAM PO DNEVIH

1/47

PROGRAM PO DNEVIH

 

1.dan, LET V DELHI

2.dan, PRIHOD V DELHI

Namestimo se v hotelu in popoldne zakorakamo v vrtinec indijske prestolnice. Zatočišče bomo našli na prijetni terasi z dobro hrano in hladnim pivom.

3.dan, LET V LEH, 3.400m

Jutranji polet nad gorsko pokrajino v jasnem vremenu postreže z izjemnimi pogledi na vrhove Himalaje in Karakoruma, neskončne ledenike in polpuščavsko visokogorje Ladaka.  Dan je namenjen počitku ob prihodu na višino.

4.dan, LEH

Zelo počasi se bomo lotili osvajanja razglednih točk nad mestom, da se pripravimo na pohod v naslednjih dneh.  Bivanje v Lehu moramo izkoristiti za aklimatizacijo, ki jo bomo v naslednjih dneh močno potrebovali. Nekaj časa pa bomo namenili spoznavanju prestolnice nekdanjega himalajskega kraljestva in starodavnih tradicij, ki jih skušajo domačini v kar največji meri ohraniti.

5.dan, LEH – PHYANG, 5 – 6h

Dan bomo namenili daljšemu aklimatizacijskemu pohodu do vasi Phyang. Iz Leha se bomo povzpeli na visoki prelaz (4.250m) in se spustili v sosednjo dolino, kjer leži Phyang. Popoldne nas čakajo še zadnje priprave na trek.

6.dan, LEH – MATHO – MATHO ČU TABOR, 3.600m, 3h

Iz Leha se bomo odpeljali do bližnje vasice Matho onkraj Inda. Tu si bomo ogledali sloviti samostan, ki edini v Ladaku pripada ločini tibetanskega budizma Sakya. Nato se bomo odpravili proti vhodu v ozko sotesko, kjer se bomo utaborili.

7.dan, TABOR – ŠANG LA BC, 4.200m, 4 – 5h

Vstopili bomo v ozek kanjon, ki nas bo pripeljal na širne pašnike v osrčju gorske verige Stok. Tu se bomo utaborili v vznožju prvega prelaza na naši poti.

8.dan, ŠANG LA BC – ŠANG LA, 4.940m – ČANGDOK, 4.000m, 6h

Dan bo minil v počasni hoji do vrha prelaza, kjer se že skoraj dotaknemo petih tisočakov in v rahlo hitrejšem sestopu skozi slikovito dolino proti romantičnem taboru v Čangdoku.

9.dan, ČANGDOK – GYUNČO LA, 4.590m – ČOGDO,3. 400m, 6h

Preko širokih pobočij in v dolgi prečki se vzpnemo do našega naslednjega prelaza. Na drugi strani se spustimo do odmaknjene vasice Čokdo, kjer bomo taborili.

10.dan, ČOGDO – LARSA, 4.700, 6h

Pred nami je slikovit dan. Prebijali se bomo skozi ozek kanjon, nekajkrat skočili preko vode in se iz njega izvili v vznožju prelaza Gongmaru. Tabor Larsa obeta srečanja s svizci, modrimi ovcami in kako ujedo.

11.dan, LARSA – GONGMARU LA, 5.260m – NIMALING, 4.800m, 5-6h

Tokrat bomo resno prestopili pet tisoč metrov višine.  Na prelaz se bomo dvigali preko širokega pobočja, kjer naš vzpon nadzorujejo zavaljeni svizci. Na vrhu se odpre pogled v daljave Karakoruma, Zanskarskega pogorja, neposredno pod nami pa so pašniki Nimalinga, kjer domačini iz doline Markha pasejo svoje koze, ovce in jake. Nad Nimalingom se dviguje naš vrh Kang Yaze, nekoliko za njim pa tudi Dzo Jongo.

12.dan, NIMALING - KANG YAZE BC, 5.000m, 2-3h

Sestopimo v Nimaling in se povzpnemo do baznega tabora.

13.dan,  KANG YAZE BC – KANG YAZE II, 6.175m – KANG YAZE BC, celodnevna tura

Vzpon na vrh in sestop v bazni tabor.

14.dan, KANG YAZE BCDZO JONGO BC, 5.100m, 5h

Skozi široko dolino nad Nimalingom se bomo prestavili v bazni tabor pod Dzo Jongo.

15.dan, DZO JONGO, 6.280m, celodnevna tura

Vzpon na vrh in sestop v bazni tabor.

16.dan, DZO JONGO BC – LHALUNG LA, 5.320m - CHANGTSANG, 4.800m, 5h

Dolgo prečenje nas bo iz baznega tabora pripeljalo na prelaz, s katerega se bomo spustili v samotno dolino, kjer nas bo med skalnimi stolpi čakal tabor v Čangtsangu.

17.dan, CHANGTSANG – POZE LA, 4.950m – LATHO – LEH, 6h hoje + 3h vožnje

Še zadnji prelaz je pred nami, preden dosežemo široka pobočja, ki se spuščajo v dolino reke Gya, po kateri je speljana gorska cesta, ki povezuje Leh z Indijo.  V vasici Lhato bomo prispeli do ceste, se poslovili od ekipe in odpeljali v Leh.

18.dan, LEH

Dan lahko izkoristimo za izredno slikovit kolesarski spust s prelaza Khardung la, 5.359m. Nekateri trdijo, da je najvišji prelaz na svetu. Vsekakor je spusta do Leha na 40 kilometrih za dva višinska kilometra. Spust je bolj epski kot brzinski, saj cesta ni strma. Zgornji del je makadamski, v Leh pa se pripeljemo po ličnem asfaltu.

19.dan, LEH – DELHI

Zjutraj poletimo iz Leha v Delhi. Namestimo se v hotelu nato pa si mesto nekoliko bolj natančno ogledamo. Možen izlet v Agro - Tadž Mahal!

20.dan, DELHI – LJUBLJANA

ladak-04.jpg
avgust 2022
 

1.490 EUR

plus letalske karte

20 dni

Cena velja za skupino od 13 do 16 potnikov.

Če je število potnikov manjše (8 - 12), se cena zviša za 150 EUR.

Če je potnikov 7 ali manj potovanje lahko izpeljemo brez slovenskega vodje potovanja.