LADAK - 2 x 6.000+

​Kar nekaj trekinga in vzpon na dva šestisočaka
1/36
KAM GREMO?
 • Ladak ali »dežela prelazov« je transhimalajska pokrajina daleč na severu Indije na meji s Tibetom. Kulturno in zgodovinsko nima veliko opraviti z Indijo. Ladak je bil stoletja samostojno kraljestvo, močno povezano s sosednjim Tibetom, domačini so budisti tibetanskega izvora.

 • Območje Ladaka je štirikrat večje od Slovenije, prebivalstva pa je za eno Ljubljano. Potujemo torej v skrajno redko naseljene kraje, na obsežna območja neobljudene gorske divjine, ki obsega pogorje Himalaje kot tudi Karakorum. Osrednji del z glavnim mestom Lehom leži v dolini veletoka Ind, ki ločuje Himalajo od Karakoruma. Večina dežele se dviguje nad 3.000 metri nadmorske višine, odmaknjene doline pa povezujejo 5.000+ metrov visoki prelazi. Najvišji vrhovi segajo precej čez 7.000 metrov. Idealna pokrajina za naše večdnevne pohode torej.

 • Večina prebivalstva v Ladaku je tibetanskega izvora in so pripadniki tibetanskega budizma. Ladak je bil del indijske zvezne države Džamu&Kašmir do leta 2019, ko je zvezna vlada državo razpustila in Ladak spremenila v zvezni teritorij, ki ga upravlja neposredno vlada v Delhiju. To je izzvalo burne proteste med Kašmirci, medtem ko so Ladačani svoj novi status sprejeli z navdušenjem.

CENA POTOVANJA

Cena potovanja je 1.490 EUR + letalske karte
Cena velja za skupino od 13 do 16 potnikov.
Če je število potnikov manjše (10 - 12), se cena zviša za 100 EUR.
Pri manjšem številu potnikov (8 - 9) je doplačilo 200 EUR.
Cena vključuje:
 • prevozi po programu,

 • nočitve z zajtrkom v popotniških hotelih, brez lokalne kategorizacije v Delhiju in Lehu

 • vodena aklimatizacijska tura v Lehu,

 • 11-dnevni treking, ki vključuje vse obroke na treku, šotore in podloge za spanje, šotor jedilnico s stoli in mizami, toaletni šotor, konje s konjevodci za prenos vse prtljage, spremljevalno ekipo z lokalnim vodičem, kuharjem in pomočniki.

 • vzpona na Kang Yaze in Dzo Jongo z licenciranimi vodiči, vsa potrebna tehnična oprema in dovoljenja,

 • vstopnine po programu,

 • skupinsko zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris z dvojnim kritjem in doplačilom za treking nad 3000 m,

 • organizacija in izvedba potovanja s slovenskim spremljevalcem (pri 8+ udeležencih).

V ceno ni vključeno:

 • povratna letalska karta v Delhi, povratna letalska karta Delhi - Leh - Delhi,

 • prevoz na letališče in nazaj,

 • kosila in večerje v Lehu in Delhiju,

 • vstopnine za ogled znamenitosti,

 • viza za Indijo,

 • doplačilo za enoposteljno sobo/šotor, ki znaša 150 EUR,

 • napitnine.

 • zavarovanje rizika odpovedi (neobvezno, a priporočljivo)

 

PRIJAVA

Če se želite prijaviti na potovanje, izpolnite prijavnico.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV
Število udeležencev je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 8. Za skupino z manj kot 8 udeleženci lahko organiziramo potovanje brez slovenskega spremljevalca.
 

NOČITVE

V Delhiju bomo prenočevali v dvoposteljnih sobah s kopalnico in klimatsko napravo. V Lehu bomo prenočevali v prijaznem družinskem hotelu v dvoposteljnih sobah s kopalnico. Na treku bodo na voljo šotori trojčki za dve osebi in udobne podloge za spanje. Šotore postavlja in podira spremljevalna ekipa.

VREME

Zaradi svoje lege v zaledju Himalaje je Ladak zelo suho območje, ki ga indijski poletni monsum ne doseže. Padavine poleti niso običajne, a tudi niso izključene. Na večjih višinah lahko zapade sneg. Zaradi večje nadmorske višine in majhne zračne vlage smo izpostavljeni močnemu soncu zato je dobra zaščita pred soncem (sončna krema z visokim faktorjem, pokrivalo, dolgi rokavi in dolge hlačnice) nujna!

OBLEKA IN OPREMA
Za vzpon na šestisočaka potrebujete kvalitetne čevlje, s katerimi boste lahko hodili po snegu in nanje pritrdili dereze. Potrebujete dovolj toplih oblačil in učinkovito zaščito pred padavinami in vetrom. S seboj imejte toplo (zimsko!) spalno vrečo.
Ob prijavi boste prejeli seznam obleke in opreme. Vse o obleki in opremi boste izvedeli na sestanku skupine pred odhodom.

VIZA
Za potovanje v Indijo potrebujemo vizo. E-vizo, ki velja 1 mesec, si priskrbite preko interneta.

CEPLJENJE IN BOLEZNI

Vstop v državo je možen s PCR testom za necepljene, opravljenim 72 ur pred odhodom oz. s potrdilom o cepljenju. Pred potovanjem se je treba registrirati. Potrdilo o negativnem testu in potrdilo o cepljenju je potrebno naložiti na spletni strani Mednarodnega letališča v Delhiju.

Priporočamo cepljenje proti virusu Hepatitisa A, ki je ena najbolj razširjenih popotniških bolezni. Prva injekcija nam omogoča enoletno zaščito, če pa se po enem letu cepimo še enkrat, smo brez skrbi vsaj 10 let. Za bivanje v Delhiju si preskrbite repelent proti komarjem. Za najbolj aktualne zdravstvene informacije svetujemo, da obiščete Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Več informacij...

TIP POTOVANJA
 • Naš večdnevni treking bo potekal skozi pokrajine, ki jih turistične množice ne poznajo. Vseskozi bomo samozadostni, prtljago, hrano in šotore bodo prenašali konji oz. mule, za nas pa bo vrhunsko skrbela uigrana ekipa z lokalnim vodnikom in spretnim kuharjem na čelu.
 • Potovanja se lahko udeležijo vsi, ki jim večurna hoja predstavlja užitek, ki se dobro počutijo v gorskem svetu, ki jih privlači divjina in odmaknjena samozadostnost.
 • Med našim pohodom bomo imeli priložnost, da se povzpnemo na dva šestisočaka, Kang Yaze II, 6.200m in Dzo Jongu, 6.280m. Oba sta tehnično nezahtevna, dostopna s cepinom in derezami in tako primerna za vsakega izkušenega gornika. Kdor si ne želi povzpeti na vrh, lahko dan vzpona preživi v udobju baznega tabora in njegovi okolici.
 • Spoznavali bomo deželo še vedno aktualnega starodavnega tibetanskega budizma in zanimivih lokalnih tradicij preživetja v gorskem okolju. Med domačini je zelo poudarjena zavest o ohranjanju občutljivega ravnovesja, ki ga ogroža vdor sodobnih škodljivih praks v še do pred kratkim od zunanjega sveta izolirano deželo
05. - 24. avgust 2022
 

1.490 EUR
plus letalske karte

20 dni
Cena velja za skupino od 13 do 16 potnikov.
Če je število potnikov manjše (10 - 12), se cena zviša za 100 EUR.
Pri manjšem številu potnikov (8 - 9) je doplačilo 200 EUR.

POTEK PO DNEVIH

01. dan, Let v Delhi

02. dan, Prihod v Delhi

03. dan, Let v Leh

04. dan, Leh, 3.400m

05. dan, Leh - aklimatizacijska tura Phyang

06. dan, treking - Matho chu, 3.600m

07. dan, treking - Šang la BC, 4.200m

08. dan, treking - Čangdok, 4.000m

09. dan, treking - Čogdo, 3.400m

10. dan, treking - Larsa, 4.600m

11. dan, treking - Gongmaru la - Nimaling, 4.800m

12. dan, treking - Kang Yaze BC, 5.000m

13. dan, treking - Kang Yaze, 6.200m

14. dan, treking - Dzo Jongu BC, 5.100m

15. dan, treking - Dzo Jongu, 6.280m

16. dan, treking - Čangtsang, 4.800m

17. dan, Lhato, 4.000m / Leh

18. dan, kolesarjenje - Khardung la, 5.359m

19. dan,let Leh - Delhi

20. dan, let domov

ladak-04.jpg