Razgled na Anapurne in Daulagiri.
Treking Everest: večerni Mong la.
Potovanje Kirgizija, jezero Son-kul
Treking v Ladaku: barviti sloji
Potovanje v Iran, vzpon na Damavand
Treking Nepal - Kangčendzenga

FOTOGALERIJA: SPOMINI NA LETO 2019

KILIMANDŽARO, januar 2019

V začetku leta smo v izbrani družbi odpotovali v Tanzanijo (custom group). Na vrh Kilimandžara smo ubrali dobro staro preizkušeno pot Mačame - sedemdnevno varianto. Aklimatizacije je bilo dovolj, da smo vsi stopili na vrh. Nato pa še safari: Manyara in vedno živahni Ngorongoro.

1/1

IRAN, marec 2019

Marca so temperature v Iranu prijetno znosne, sploh če zaideš globoko v puščavo. Končno sem enkrat stal sredi Perzepolisa, ne da bi goltal vodo in se oziral za najbljižjo senco. Kebabi, dizi in gorme sabzi pa so slastni, ne glede na letni čas. V Iran potujemo tudi v letu 2020...več o tem

1/2

KIRGIZIJA, julij 2019

​Poletna Kirgizija so prave počitnice: namesto morja širno jezero Issyl kul, konkretne gore, poceni pivo, slastni kebabi, vedno enkratna izkušnja na konjskem hrbtu in prijazni ljudje. Predvsem pa enkratna ekipa, s katero je bilo potovanje užitek od prve do zadnje minute!

V Kirgizijo potujemo tudi v letu 2020... več o tem

1/3

LADAK, avgust 2019

​Spet smo se odpravili v himalajsko divjino Ladaka. Vsa roba na konjih, mi pa pot pod noge in navzgor, visokim prelazom naproti.  V načrtu je bil tudi šesttisočak Stok Kangri in kdo smo mi, da svojih načrtov ne bi vestno izpolnili. Za piko je sledil epski kolesarski shuttle na prelaz Khardun la...

V Ladak potujemo tudi v letu 2020... več o tem

1/2

NEPAL - GOKIJSKA JEZERA IN EBC, okt./nov. 2019

​Če obstaja klasika trekinga, je to pohod v osrčje pokrajine Khumbu, kjer se vse vrti okoli Everesta, ki mu asistirajo še osemtisočaki Čo Oju, Lhotse in nekje iz ozadja tudi Makalu. Pa tudi vrtoglavi Ama Dablam, Tamserku, Čolatse niso kar tako. Himalajske višine, vetrove, in mraz blaži že tradicionalno postmonsunsko modro nebo in niz sončnih dni.

V Nepal potujemo tudi v letu 2020... več o tem

1/3

DZAMDZAM, Uroš Sever, s.p.

Vošnjakova 5, 1000 Ljubljana

tel.: +386 41 367058

usever

Obveščajte me o novostih po spletni pošti:
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2020 by DZAMDZAM

foto: Aleksij Kobal, Manca Ahlin, Mirjana Kačavenda, Tugo Marinček, Uroš Sever

Proudly created with Wix.com